May December

Release : 24/01/2024

May December

Release : 24/01/2024 | |

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te analyseren voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien. 

‘May December’ is de tiende speelfilm van regisseur Todd Haynes (‘Carol’, ‘Dark Waters’, ‘Far From Heaven’), met Oscar-winnaars Julianne Moore en Natalie Portman in de hoofdrollen.

‘May December’ werd na de succesvolle première in Cannes verkocht aan Netflix. Deze aankoop heeft echter enkel betrekking op de Verenigde Staten en heeft geen invloed op de Nederlandse filmrechten en releasedatum. The Searchers behoudt dus alle rechten voor de Benelux-landen en zal een klassieke windowing hanteren naar release toe, mét bioscooprelease.

Director
Todd Haynes
Writer
Sam Burch, Alex Mechanik
Cast
Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton