Spencer

Release : 11/11/2021 | , |

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham.  Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel.

‘Spencer’ speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. ‘Spencer’ is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo LarraínSteven Knight (‘Peaky Blinders’, ‘Hummingbird’ en ‘Locke’) verzorgt het script van dit biografische drama over het koninklijke leven van prinses Diana. Met in de hoofdrollen Kristen StewartSean HarrisSally Hawkins  en Timothy Spall.

Director
Pablo Larraín (‘Jackie’, ‘Neruda’)
Writer
Steven Knight
Cast
Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins, Timothy Spall

News

‘The Tragedy of Macbeth’ en ‘Spencer’, samen genomineerd voor vier Oscars

Gisterennamiddag werden de nominaties van de Academy Awards bekendgemaakt vanuit Hollywood. The Searchers-films ‘The Tragedy of Macbeth’ en ‘Spencer’ sleepten hierbij vier nominaties in de...