American Film Market 2020: aankopen The Searchers

07/12/2020 | Related movie : Universe’s Most Wanted Molly and the moon The Billion Dollar Spy Finding You What’s Love Got to Do with It?

In navolging van andere grote filmmarkten als Cannes en Toronto was de AFM (9-14 november) dit jaar virtueel. Het weerhield bieders en kopers er niet van zich in groten getale aan te melden. Met 562 aanbieders en deelnemers uit 48 landen was deze AFM-editie de drukst bezette ooit. The Searchers kocht zes titels aan voor de Nederlandse markt.

Managing partner Olivier Van den Broeck constateert dat de internationale markt agressief op zoek is naar commerciële content, en dat het mid-range segment het moeilijker heeft. ‘Het aanbod aan high end specialty & auteursfilms is opmerkelijk schaarser dan een jaar of langer geleden. Het lijkt voor producenten momenteel ingewikkelder om deze films van de grond te krijgen. De complexe gezondheidsmaatregelen op de sets en de erg prijzige COVID-verzekeringen maken producties steeds kostbaarder, en dat gaat vooral doorwegen op de kleinere en mid-level filmproducties.’

Photo By: JA/Everett Collection

De grootste titel die The Searchers wist te bemachtigen is ‘Universe’s Most Wanted’, een sci-fi actiespektakel met Dave Bautista in de hoofdrol. De film is momenteel in ontwikkeling.

Wel snel in de bioscopen is de romantische film ‘Finding You’. Hierin wordt een jonge Ierse violiste (Rose Reid) verliefd op een Amerikaanse filmster (Jedidajah Goodacre) die naar Ierland is gekomen om er een fantasy-film op te nemen.

Van Studiocanal nam Searchers twee nieuwe films af. ‘Retribution’ is een actiethriller met publiekslieveling Liam Neeson. De romantische komedie ‘What’s Love Got To Do With It?’ heeft de veelgevraagde Lily James in de hoofdrol.

‘Molly and the Moon’ is een musical van de bedenkers van How I Met Your Mother, Carter Bays en Craig Thomas. Kristen Bell is een kersverse moeder die geconfronteerd wordt met het feit dat haar kindje een geboorteafwijking heeft.

‘The Billion Dollar Spy’ met Mads Mikkelsen en Armie Hammer vertelt het waargebeurde verhaal van een van de meest waardevolle spionnen die de VS ooit in de Sovjet-Unie had rondlopen.

Olivier Van den Broeck ervoer de virtual market van de AFM als efficiënt en noodzakelijk, maar had ook wel bedenkingen. ‘De afwezigheid van live, persoonlijk contact begint na een half jaar toch wel lang te duren. De kracht van een “heerlijk zinloze meeting die over alles en niets gaat” valt onmogelijk te vervangen met zooms, en ik denk dat ik voor een groot deel van de industrie spreek, als ik zeg dat we allemaal het kameraadschap missen, maar ook de buzz die kan ontstaan op een markt.’

Bron: hollandfilmnieuws.nl