The Searchers sluiten output deal met Basil Iwanyk’s Asbury Park

02/02/2021 | Related movie : Black Site

Na een zeer succesvolle American Film Market sloten The Searchers en Asbury Park een tweejarige exclusieve samenwerking die de Benelux markt zal voorzien van high concept actie-thrillers. Asbury Park is het nieuwe productiebedrijf van gevierd Amerikaans producent Basil Iwanyk, die met Thunder Road Pictures eerder al tekende voor blockbusters zoals de ‘John Wick’ -franchise, ‘Greenland’, ‘Wind River’ en ‘Wrath of the Titans’.

Asbury Park ging in de US een samenwerking aan met filmgigant RedBox en werpt zich expliciet op de markt als de ‘Blumhouse’ voor actiefilms. Met een mix van creatieve verhaallijnen, ondersteund door een sterke crew, herkenbare cast op een beperkt aantal locaties zorgen ze voor een stroomstoot van adrenaline op de markt van actie-films. Per jaar zullen ze zo een 3 tot 5 commerciële films in productie brengen.

Sinds de bekendmaking van de development slate werden er, naast de Benelux-output deal, exclusieve samenwerkingen gesloten met vooraanstaande studio’s zoals Leonine (Duitsland), Italia Film (Midden-Oosten), Youplanet (Spanje) enz. Momenteel heeft het productiehuis meer dan twintig films in ontwikkeling.

De eerste film onder de nieuwe samenwerking betreft ‘Black Site’ met in de hoofdrollen Jason Clarke (‘Everest’, ‘Zero Dark Thirthy’) en Michelle Monaghan (‘Mission: Impossible’ franchise). ‘Black Site’ focust op een black operation waarbij een CIA team de bewaking krijgt over een legendarische terrorist die door het leven gaat onder de codenaam ‘Hatchet’. Wanneer Hatchet (Jason Clarke) tegen alle verwachtingen in weet uit breken uit zijn cel en een spoor van bloedvergieten nalaat, ontwikkelt zich in de hermetisch afgesloten bunker een kat-en-muisspel tussen de crimineel en CIA-officer Abby Trent (Michelle Monaghan). ‘Black Site’ start productie op 8 Februari 2021.

Deze contractonderhandelingen werden gevoerd Olivier Van den Broeck en Richard Rapkowski namens The Searchers, en door Rocket Science’s Claire Taylor namens Asbury Park.