The Searchers kiest voor Bobbery Amsterdam als strategisch PR en Communicatie Bureau in Nederland

25/03/2021

The Searchers, opgericht in 2015, is uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in de Benelux. Geleid door het Belgische duo Elise Van Marcke en Olivier Van den Broeck brengt het bedrijf ongeveer 25 films per jaar naar de Benelux markt. Als co-financier van internationale bioscoopfilms verzorgt The Searchers ook de marketingcampagnes van haar films, om deze tot bij het juiste publiek te brengen.

In vijf jaar tijd is The Searchers uitgegroeid tot een belangrijke filmdistributeur met titels zoals Beautiful Boy, You Were Never Really Here, The Farewell, Hustlers en recent nog Greenland. The Searchers heeft Bobbery.Amsterdam als nieuw PR bureau gekozen om de naamsbekendheid te vergroten en PR campagnes en -evenementen op te zetten voor hun films.

“Bobbery.Amsterdam heeft ons met hun PR expertise in combinatie met een flinke dosis creativiteit overtuigd om met hen samen te werken voor de PR van onze films in Nederland. Daarbij is het team van professionals, met hun enthousiasme, een perfecte match met de mensen in ons bedrijf’, aldus Elise Van Marcke. “Ons eerste gezamenlijke project zal de mediacampagne voor de lancering van de film ‘De Oost’ van Jim Taihuttu worden”.

Het PR bureau Bobbery.Amsterdam is een full service PR bureau dat is opgericht in 2015 door Saya Seesing en Ank de Vries. Het bureau is gespecialiseerd in lifestyle consumer public relations, social media activaties en PR events. Het portfolio van Bobbery.Amsterdam bestaat ondermeer uit Amazon, Treatwell, David Lloyd, Opus, Prime Video en Moss Copenhagen.

Saya Seesing, managing partner van Bobbery.Amsterdam voegt toe: “Wij zijn erg trots om The Searchers aan ons portfolio te mogen toevoegen en te kunnen samenwerken met een bedrijf met zo’n ijzersterk imago. Wij zijn zeer gedreven om met creatieve PR en communicatie strategieën de titels van The Searchers bij een breed scala van media onder de aandacht te brengen.”

Komende projecten
Binnenkort brengt The Searchers I Care A Lot uit, waar hoofdrolspeelster Rosamund Pike een Golden Globe voor in ontvangst heeft mogen nemen. Ook The United States Vs Billie Holiday, een biopic over het turbulente leven van de bekende jazz zangeres viel al in de prijzen tijdens de Golden Globes en is ook nu weer genomineerd voor de Oscars. Ten slotte zullen zij ook Promising Young Woman naar Nederland brengen. Deze film heeft al 4 Golden Globe Nominations op haar conto staan en sinds deze week zijn daar nog 5 Oscar Nominaties, waaronder die voor Best Picture, bijgekomen.