The Searchers films geselecteerd voor Festival Cannes

08/06/2021

Thierry Frémaux, algemeen afgevaardigde van het Festival, maakte vandaag de officiële Cannes-selectie bekend. Eerder werd bekendgemaakt dat Spike Lee de rol als voorzitter van de jury van de Officiële Competitie zal opnemen.

Als eerste wordt Sean Penn’s ‘Flag Day’ opgenomen in de Officiële Competitie. Na eerder succes als regisseur (‘Into The Wild’) regisseert Sean Penn voor het eerst zichzelf want naast Josh Brolin en Miles Teller vertolkt hij de hoofdrol. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal en boek van Jennifer Vogel ‘Film-Flam Man: The True Story Of My Father’s Counterfeit Life’.

Daarnaast werd de IJslandse thriller ‘Lamb’ van de hand van Valdimar Jóhannsson, met Noomi Rapace in de hoofdrol, geselecteerd voor ‘Un Certain Regard’. De film zal dan ook zijn wereldpremière kennen aan Franse Rivièra. Volgens Thierry Frémaux zal de focus van ‘Un Certain Regard’ opnieuw liggen op jonge en experimentele cineasten.

Het Festival van Cannes plant dit jaar opnieuw een fysiek festival dat zal doorgaan van 6 tot 17 juli.

FLAG DAY
Journaliste Jennifer (Katheryn Winnick) worstelt al haar hele leven met de duistere erfenis van haar vader John Vogel (Sean Penn). Ondanks dat John een liefhebbende en charismatische man is, gelooft hij dat de wereld corrupt is en dat je corrupt moet zijn om te kunnen overleven. Als berucht crimineel beraamt hij moorden, bedriegt, brandt gebouwen af en weet hij uiteindelijk 20 miljoen te verdoezelen. John laat zijn volwassen dochter achter, terwijl zij geen idee heeft wat er van hem is geworden.

Regisseur: Sean Penn
Scenario: Jez Butterworth (screenplay) | Jennifer Vogel (boek)
Cast: Katheryn Winnick, Sean Penn, Miles Teller, Josh Brolin

LAMB
Het IJslandse koppel, Maria (Noomi Rapace) en haar man Ingvar (Hilmir Gudnason), woont samen met hun schapen op een mooie maar zeer afgelegen boerderij. Wanneer ze een mysterieuze pasgeborene ontdekken op hun erf besluiten ze het te houden en op te voeden als hun eigen vlees en bloed. Dit onverwachte vooruitzicht als nieuw gezin brengt hen veel vreugde, maar zal hen uiteindelijk ook vernietigen.

Regisseur: Valdimar Jóhannsson
Scenario: Valdimar Jóhannsson, Sjón Sigurdsson
Cast: Noomi Rapace, Björn Hlynur Haraldsson, Hilmir Snær Guðnason