The Searchers op herfstfestivals Venetië & TIFF

22/08/2022

MV5BNTMzNWVhMGEtNDg0Zi00ZWFiLTkwNDctYzljNjNkMGNhZjUwXkEyXkFqcGdeQXVyMTMyMDYyNTA0._V1_.jpeg
Bill Nighy in ‘Living’

Op het Filmfestival van Venetië – ofte de ‘Biennale Cinema’ van 2022 zijn we opgenomen in de officiële competitie met familiedrama – en opvolger van ‘The Father’ – ​ ‘The Son’ met Hugh Jackman en Laura Dern. Out of Competition zal je er ook kunnen gaan kijken naar het Britse drama ‘Living’ met een screenplay geschreven door Kazuo Ishiguro, gebaseerd op Akira Kurosawa’s legendarische ‘Ikiru’ en met Bill Nighy in de hoofdrol.

TIFF
8 tot 18 september 2022

Hiernaast kondigen we ook aan dat er 3 films van The Searchers opgenomen zijn in het programma van het Toronto International Film Festival (TIFF). Zowel het oorlogsdrama ‘Devotion’ als de romantische komedie ‘What’s Love Got To Do With It’ zullen er in wereldpremière gaan, maar ook het drama ‘The Son’ zal een Noord-Amerikaanse première kennen op het prestigieuze Canadese filmfestival. Het Filmfestival van Toronto wordt beschouwd als het grootste filmfestival ter wereld, dat jaarlijks zo’n 480.000 filmfans ontvangt in de grootste stad van Canada. Het TIFF is inmiddels aan zijn 47ste editie toe en zal dit najaar plaatsvinden van 8 tot 18 september.

‘Living’
Out of Competition op Filmfestival Venetië

Regie: Oliver Hermanus ​ ​
Screenwriter: Kazuo Ishiguro ​ ​ ​
Cast: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp, Tom Burke

 

‘Living’ draait rond het leven van de rechtlijnige maar eenzame kantoorbureaucraat Mr. Williams (Bill Nighy) die al een tijdje rouwt om de dood van zijn echtgenote. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht.

Dit ontwapenende drama is rechtstreeks gebaseerd op ‘Ikuru’, de legendarische film van Akira Kurosawa en is omgezet naar een hedendaags script door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als ‘Never Let Me Go’ en ‘The Remains of the Day’). Oliver Hermanus (‘Moffie’, ‘The Endless River’) houdt de regietouwtjes in handen.

Voor ‘Living’ zijn alle ogen gericht op de sensationele acteerprestaties van Bill Nighy, die wel eens aan de haal zou kunnen gaan met een Academy Award voor Beste Acteur in het voorjaar van 2023.

‘The Son’
World Premiere op Filmfestival Venetië
North-American Premiere op TIFF

Regie: Florian Zeller ​
Cast: Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Anthony Hopkins

 

Peter (Hugh Jackman) is een drukbezette zakenman die zijn schaarse tijd verdeelt tussen zijn carrière, vrienden en het gezinsleven. Wanneer zijn nieuwe echtgenote (Vanessa Kirby) bevalt van hun baby, wordt hun roze wolk onder druk gezet door de (onverwachte) komst van Peter’s ex-vrouw (Laura Dern) en zijn tienerzoon Nicholas. De puber is opstandig, spijbelt en is vervreemd van zijn vader. Peter neemt zich voor om een betere vader te zijn voor zijn zoon, maar Nicholas’ toestand zet de familie op een gevaarlijke koers.

Het familiedrama ‘The Son’ is het vervolg op het bekroonde ‘The Father’, waarvoor Anthony Hopkins in 2021 een Oscar voor in de wacht sleepte en wordt opnieuw geregisseerd door Florian Zeller met Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby en Zen McGrath in de hoofdrollen.

‘Devotion’
World Premiere op TIFF

Regie: J.D. Dillard
Cast: Serinda Swan, Glen Powell, Jonathan Majors, Joe Jonas

 

1950, Koude Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors), worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt. Tijdens de zware militaire opleiding groeit er een hechte vriendschap tussen de twee die op de proef wordt gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten.

‘Devotion’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Adam Makos en wordt geregisseerd door J.D. Dillard met in de hoofdrollen onder andere Glen Powell (‘Top Gun: Maverick’, ‘Hidden Figures’), Jonathan Majors (‘Da 5 Bloods’, ‘White Boy Rick’) en Joe Jonas.

‘What’s Love Got to Do with It’
World Premiere op TIFF

Regie: Shekhar Kapur ​
Cast: Lily James, Shazad Latif, Emma Thompson, Sajal Aly

 

Dertigers en jeugdvrienden Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif) lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing te staan: zullen ze hun hart volgen?

‘What’s Love Got To Do With It’ is een millennial liefdesverhaal dat wordt geregisseerd door Shekhar Kapur (bekend van de ‘Elizabeth’-films). Lily James, Shazad Latif en Emma Thompson vertolken de hoofdrollen in deze ontroerende romantische komedie.