‘May December’, ‘Lee’ en ‘The Beekeeper’ in productie

28/10/2022

May December

‘May December’ is ‘Carol’ regisseur Todd Haynes’ nieuwste visuele wapenfeit met Natalie Portman en vaste waarde Julianne Moore in de hoofdrollen. Het scenario werd geschreven door Samy Burch en is gebaseerd op een verhaal van Burch en Alex Mechanik. De opnames zullen begin 2023 van start gaan in het pittoreske Tybee Island in Savannah, Georgia.

Twintig jaar nadat hun affaire over de tabloids werd uitgesmeerd, bereiden Gracie en haar man Joe (20 jaar jonger dan zij) zich klaar voor het afstudeerfeest van hun twee kinderen. Wanneer Hollywood-actrice Berry meer tijd doorbrengt bij de familie om Gracie – die zij als actrice zal vertolken in een film – beter te leren kennen, komt de familiedynamiek onder druk te staan. ‘May December’ is een ontdekkingsreis naar de waarheid en naar de (on)mogelijkheid om een ander volledig te kunnen begrijpen.

Lee

Kate Winslet, Marion Cotillard, Jude Law, Andrea Riseborough en Josh O’Conner filmen op dit moment aan ‘Lee’, waarin Winslet de legendarisch oorlogscorrespondent Lee Miller vertolkt. Het historische drama over het Vogue-covermodel dat uiteindelijk een wereldberoemde fotografe werd wordt geregisseerd door Ellen Kuras naar een script van Liz Hannah. Lee Miller documenteerde niet alleen uitvoerig de Tweede Wereldoorlog, maar legde ook de wreedheden van Nazi-Duitsland vast op meer dan 60.000 foto’s. ​ ​

“Dit is absoluut geen biopic,” vertelde Winslet in 2021 al aan Deadline over het project: “Een verhaal maken over het hele leven van Lee, dat is een serie waard voor HBO. Wat we wilden doen was het meest interessante decennium in haar leven vinden, het decennium dat bepaalde wie ze was en wat ze werd door wat ze meemaakte. Het was de periode van 1938-1948 die haar dwars door de oorlog en haar meest bepalende tijd voerde.”

The Beekeeper

De productie van ‘The Beekeeper’ met Jason Statham (‘The Expendables’) is van start gegaan in het Verenigd Koninkrijk. Oscarwinnaar Jeremy Irons (‘Watchmen’), Emmy Raver-Lampman (‘The Umbrella Academy’), Bobby Naderi (‘Under the Shadow’) en Josh Hutcherson (‘The Hunger Games’) vervolledigen de cast van de langverwachte actie-thriller. David Ayer (‘Suicide Squad’) regisseert ‘The Beekeeper’ naar een script van Kurt Wimmer (‘Salt’).

De gepensioneerde staatsagent Adam Clay (Jason Statham) is een voormalig lid van de beruchte ‘beekeepers’, een machtige en clandestiene organisatie van ‘deep state operatives’. Wanneer hij een politieke samenzwering ontdekt op het hoogste niveau, houdt niets hem tegen in de strijd voor gerechtigheid.