The Searchers koopt vier nieuwe filmtitels aan tijdens AFM

16/12/2022

Op de American Film Market (AFM) in Los Angeles bemachtigden The Searchers de Benelux filmrechten van vier splinternieuwe titels.  De nieuwe partnerships bevestigen de positie van The Searchers als distributeur van frisse, hedendaagse en kwalitatief hoogstaande cinema en entertainment.

Het gaat onder meer om ‘Dumb Money‘, de nieuwe film van regisseur Craig Gillespie (bekend van ‘I Tonya’, en recenter de Disney+ reeks ‘Pam & Tommy’) met A-list cast Paul Dano, Seth Rogen, Pete Davidson en Shailene Woodley. De film vertelt het verhaal van de beruchte Reddit-manipulatie van de aandelen van GameStop, een Amerikaanse winkelketen die zich specialiseert in de verkoop van computerspellen en spelcomputers. In de Verenigde Staten zal de film genieten van een wide release door Sony Pictures. 

Een volgend project is ‘Elevation‘, een sci-fi thriller van regisseur George Nolfi (‘The Adjustment Bureau’ en ‘The Banker’) en producent Brad Fuller (‘A Quiet Place’ franchise).

De post-apocalyptische aarde in de nabije toekomst. Overlevenden zoeken onderdak op grote hoogte in de Rocky Mountains. Will Bridger (Anthony Mackie) en zijn zoon Hunter worden geplaagd door herinneringen aan hun gebroken gezin en een immer-aanwezige hoogtevrees. Wanneer Hunter plots in levensgevaar is, moet Will zijn angsten onder ogen komen om zijn zoon te redden. Tijdens een verraderlijke afdaling naar de dichtstbijzijnde stad wordt hij bijgestaan door Nina (Morena Baccarin, bekend van ‘Greenland’) en Katie (Maddie Hasson, gekend voor haar rol in ‘Malignant’).

© ‘How to Blow Up a Pipeline’

‘How to Blow Up a Pipeline’ gaat dan weer over een groep jonge klimaatactivisten die een uitdagend plan beramen om een pijpleiding in Texas op te blazen om grote oliebedrijven te saboteren. Deze ecothriller is geregisseerd door Daniel Goldhaber (‘Cam’) en is gebaseerd op het controversiële eco-sabotage manifest van Andreas Malm.

‘How to Blow Up a Pipeline’ kende een succesvolle première op het Filmfestival van Toronto eerder dit jaar, die leidde naar een zeer hoge Rotten Tomatoes-score (100%) en een aankoop van de Noord-Amerikaanse filmrechten door Neon (‘I, Tonya’, ‘Crimes of the Future’).

Tot slot kochten The Searchers ook de financial thriller ‘Relay‘ aan, waarin Tom (Riz Ahmed) professioneel bemiddelaar bij betalingen tussen corrupte bedrijven is. Hij houdt zijn identiteit strikt geheim door een nauwgezette planning en een strenge set regels op te volgen. Wanneer Sarah (Lily James) op een dag vraagt om zijn bescherming, is hij genoodzaakt om de regels te veranderen. David Mackenzie (‘Hell or High Water’) houdt de regietouwtjes in handen, Black Bear Pictures (‘I Care a Lot’) en Thunder Road Films (‘Greenland’, ‘John Wick’ franchise) produceren.