Maar liefst acht Golden Globe-nominaties voor ‘Everything Everywhere All at Once’, ‘The Son’ en ‘Living’

13/12/2022

De nominaties van de 80ste Golden Globes zijn aangekondigd. The Searchers-films ‘Living’, ‘The Son’ en ‘Everything Everywhere All at Once’ komen in aanmerking voor 8 Golden Globes op 11 januari 2023 in 7 categorieën.

Bill Nighy is genomineerd voor beste acteur door zijn hartverwarmende vertolking van Mr. Williams in ‘Living‘ en Hugh Jackman voor zijn rol van toegewijde vader in het pakkende familiedrama ‘The Son‘ – opvolger van ‘The Father’.

Daniel Scheinert en Daniel Kwan van ‘Everything Everywhere All at Once‘ komen dan weer in aanmerking voor een gouden beeldje voor Beste Film, Beste Screenplay en Best Director. Ook de drie hoofdrolspelers Michelle Yeoh (Evelyn Wang), Jamie Lee Curtis (Deirdre Beaubeirdre) en Ke Huy Quan (Waymond Wang) zijn in de running voor een Golden Globe voor hun uitzonderlijke acteerprestaties in ‘Everything Everywhere All at Once’.

Tijdens de nacht van zondag 11 januari op maandag 12 januari 2023 weten we of de drie films hun Golden Globes-nominaties zullen verzilveren.

Nominaties:

Living

  • Best Actor in a Motion Picture: Bill Nighy

The Son

  • Best Actor in a Motion Picture: Hugh Jackman

Everything Everywhere All at Once

  • Best Motion Picture – Musical or Comedy
  • Best Actress in a Motion Picture – Musical or Comedy: Michelle Yeoh
  • Best Actress in a Supporting Role in Any Motion Picture: Jamie Lee Curtis
  • Best Actor in a Supporting Role in Any Motion Picture: Ke Huy Quan
  • Best Director – Motion Picture: Daniel Scheinert & Daniel Kwan
  • Best Screenplay – Motion Picture: Daniel Scheinert & Daniel Kwan

Everything Everywhere All at Once

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Ke Huy Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal teveel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

Living
28 december 2022

De rechtlijnige maar eenzame kantoorbureaucraat Mr. Williams (Bill Nighy) rouwt al een tijdje om de dood van zijn echtgenote. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht.

Dit ontwapenende drama is rechtstreeks gebaseerd op ‘Ikiru’, de legendarische film van Akira Kurosawa en is omgezet naar een hedendaags script door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als ‘Never Let Me Go’ en ‘The Remains of the Day’). Oliver Hermanus (‘Moffie’, ‘The Endless River’) houdt de regietouwtjes in handen.

The Son
1 maart 2023

Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate (Laura Dern). Zijn vader Peter (Hugh Jackman) en diens nieuwe partner Beth (Vanessa Kirby) besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rails te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader (Anthony Hopkins) voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen?

Na het succesvolle ‘The Father ‘brengt Florian Zeller het familiedrama ‘The Son’ naar de bioscoop met in de hoofdrollen Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Anthony Hopkins en Zen McGrath. 

The Son