‘Everything Everywhere All at Once’ verzilvert 2 Golden Globes

11/01/2023

Gisterennacht vonden in Beverly Hills de 80ste Golden Globes plaats. Tijdens de prestigieuze awardceremonie kon The Searchers-titel ‘Everything Everywhere All at Once’ twee van de zes nominaties verzilveren. De eigenzinnige multiverse-film werd in totaal voor maar liefst 6 gouden filmbeeldjes genomineerd.

In haar dankwoord na het in ontvangst nemen van haar eerste Golden Globe getuigde Michelle Yeoh over de leeftijdsdiscriminatie waarmee ze te maken kreeg, tot ze de rol van Evelyn aangeboden kreeg voor ‘Everything Everywhere All at Once’: “Het was een droom die uitkwam.”

De emoties liepen hoog op tijdens Ke Huy Quan’s speech toen hij bekende dat hij niet wist of hij ooit nog het acteerniveau zou kunnen bereiken van zijn rol in ​ ‘Indiana Jones and the Temple of Doom’: “Gelukkig dachten meer dan 30 jaar later twee jonge mannen aan mij voor ‘Everything Everywhere All at Once.” ​

Michelle Yeoh speelt Evelyn Wang, een Chinese immigrante die samen met haar echtgenoot Waymond (Ke Huy Quan) een (onsuccesvolle) wasserette uitbuit in de Verenigde Staten. Ze worstelt met belastingaangiftes en haar rebellerende dochter. Exact op het moment dat het allemaal teveel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

Nominaties ‘Everything Everywhere All at Once’

  • Best Motion Picture – Musical or Comedy
  • Best Actress in a Motion Picture – Musical or Comedy: Michelle Yeoh
  • Best Actress in a Supporting Role in Any Motion Picture: Jamie Lee Curtis
  • Best Actor in a Supporting Role in Any Motion Picture: Ke Huy Quan
  • Best Director – Motion Picture: Daniel Scheinert & Daniel Kwan
  • Best Screenplay – Motion Picture: Daniel Scheinert & Daniel Kwan

Gewonnen

  • Best Actress in a Motion Picture – Musical or Comedy: Michelle Yeoh
  • Best Actor in a Supporting Role in Any Motion Picture: Ke Huy Quan