Searchers keert terug uit Cannes met 11 nieuwe filmtitels

04/06/2024

The Searchers breidt zijn line-up uit met elf nieuwe films. De nieuwe samenwerkingen werden gesloten tijdens de afgelopen Cannes Film Market. De actiefilms van dit jaar zijn Jason Statham-film ‘Mutiny‘, geregisseerd door Jean-François Richet (‘Plane’), ‘77 Blackout’ van ‘No Time to Die’-regisseur Cary Joji Fukunaga en ‘Empire State‘, waarin Gerard Butler het Empire State Building probeert te beschermen. Tot slot werd ook ‘The Smashing Machine’, een MMA-film met Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de hoofdrol van vechtsporter Mark Kerr aangekocht bij A24.

Er werden ook deals gesloten rond ‘Wizard of the Kremlin‘ van Olivier Assayas (‘Personal Shopper, ‘Clouds of Sils Maria’) over Vladimir Poetin en zijn beruchte adviseur-spindoctor, het literaire true crime-verhaal ‘Belly of the Beast’ van ‘All of us Strangers’-regisseur Andrew Haigh en het laatste wapenfeit van ‘Civil War’-regisseur Alex Garland: ‘Warfare‘.


MUTINY

Producent: MadRiver Pictures
​Regie
: Jean-François Richet ​
Cast: Jason Statham

Nadat zijn steenrijke baas voor zijn ogen wordt vermoord, wordt Cole Reed (Jason Statham) erin geluisd om de schuld voor de misdaad op zich te nemen. Hierdoor moet hij op de vlucht slaan terwijl hij een internationale samenzwering probeert bloot te leggen.

77 BLACKOUT

Sales agent: Black Bear
​Regie
: Cary Joji Fukunaga (‘No Time To Die’, ‘True Detective)
Cast: Mahershala Ali, Tom Hardy

Vijf corrupte politieagenten smeden een plan om in één nacht drie criminele bolwerken te beroven: de Hong Kong Triades, de Italiaanse maffia en de Harlem-bende. Wanneer een stroomstoring de stad treft op de nacht van de overval, wordt de groep gedwongen zich op een wreed en gewelddadig parcours te begeven om hun doel te bereiken.

EMPIRE STATE

Producent: MadRiver Pictures
 Regie: Christian Gudegast (‘Den of Thieves’, ‘Den of Thieves 2: Pantera’)
Cast: Gerard Butler

Wanneer het Empire State Building in New York wordt aangevallen door een militaire aannemer die uit is op wraak, moeten Navy SEAL en NY-brandweerman Rhett (Gerard Butler) en NYPD-tactisch officier Dani hun relatieproblemen opzijzetten terwijl ze slachtoffers proberen redden en het iconische, Amerikaanse monument trachten te beschermen.

THE SMASHING MACHINE

Producent: A24
​Regie
: Benny Safdie (‘Uncut Gems’)
Cast: Dwayne Johnson, Emily Blunt

Dwayne ‘The Rock’ Johnson kruipt in de huid van MMA-legende Mark Kerr: een Amerikaanse mixed martial arts vechter die alles in zich had om ’s werelds beste te worden. Door zijn problematische relatie met pijnmedicatie en de druk van ieder gevecht ging dit echter niet zonder slag of stoot. De grootse biopic ‘The Smashing Machine’ is gebaseerd op het waargebeurde, inspirerende verhaal van Kerr en bevat legendarische gevechtsscènes geregisseerd door Benny Sadie (‘Uncut Gems’, ‘The Curse’). ​

WIZARD OF THE KREMLIN

Sales agent: Gaumont
​Regie
: Olivier Assayas (‘Personal Shopper’, ‘Clouds of Sils Maria’)
Cast: Jude Law, Alicia Vikander, Paul Dano

De jonge, Russische filmmaker Vadim Baranov (duidelijk geïnspireerd is op Vladislav Surkov) wordt de nieuwe adviseur-spindoctor van een jonge Vladimir Poetin terwijl hij aan de macht komt in het post-Sovjet Rusland, waarbij hij hen beide doorheen de complexiteit en chaos van het nieuwe tijdperk navigeert. Olivier Assayas (‘Personal Shopper’, ‘Clouds of Sils Maria’), waagt zich aan zijn meest ambitieuze film tot nu toe met deze verfilming van de roman ‘De Kremlinfluisteraar’ van Giuliano da Empoli.

FUZE

Sales agent: Anton
​Regie
: David Mackenzie (‘Hell or High Water’, ‘Outlaw King’)
Cast: Theo James, Aaron Taylor-Johnson

‘Divergent’ acteur Theo James speelt naast Aaron Taylor-Johnson (‘Bullet Train’) in de kraakfilm ‘Fuze’. De ontdekking van een niet-geëxplodeerde bom uit de Tweede Wereldoorlog op een bouwterrein in Londen en de daaropvolgende grootschalige evacuatie bieden de perfecte dekmantel voor de overval van twee criminelen. ‘Fuze’ wordt geregisseerd door David Mackenzie (‘Hell or High Water’, ‘Outlaw King’).

 

UNTITLED STATHAM/KORMÁKUR PROJECT

Sales agent: Black Bear
​Regie
: Baltasar Kormákur (‘2 Guns’, ‘Everest’)
Cast: Jason Statham


​De mysterieuze Mason (Jason Statham) leeft in isolatie op een afgelegen Schots eiland en redt tijdens een storm een jong meisje van de verdrinkingsdood. Wanneer Mason uiteindelijk gedwongen wordt om naar het vasteland te gaan voor de voedselvoorraad, wordt zijn beeld opgepikt door een bewakingscamera en wordt hij ontdekt door de mensen waarvoor hij zich al jarenlang verbergt. Mason en het meisje slaan samen op de vlucht en proberen hun achtervolgers steeds een stap voor te blijven, lang genoeg om de demonen uit zijn verleden te verjagen.

WARFARE

Sales agent: A24
​Regie
: Alex Garland (‘Men’, ‘Civil War’)
Cast: Joseph Quinn, Cosmo Jarvis

Visionair regisseur Alex Garland (‘Men’, ‘Civil War’) liet zich tijdens het voorbereiden van ‘Civil War’ (militair) adviseren door Navy SEAL veteraan Ray Mendoza. Voor ‘Warfare’ steken de twee opnieuw de koppen samen om Mendoza’s eigen ervaringen tijdens de oorlog in Irak naar het witte doek te vertalen. ‘Warfare’ gaat over één enkele dag, waarin een belangrijke militaire missie gevaarlijk uit de hand loopt. ​

BELLY OF THE BEAST

Sales agent: Mk2
​Regie: 
Andrew Haigh
Cast: Colin Farrell, Ben Stiller

Norman Mailer (Ben Stiller) is een beroemd auteur, wiens recentste misdaadroman gebaseerd is op het leven van de gevangene Jack Henry Abbott (Colin Farrell). Gesterkt door hun vriendschap wordt Abbott voorwaardelijk vrijgelaten na bijna een decennium in de gevangenis. Abbott wint meteen populariteit onder de literaire elite van New York City, maar worstelt ook met zijn nieuwe leven. Wanneer Mailer – gefrustreerd en jaloers op Abbott’s populariteit – zijn nieuwe vriend de rug toekeert, komt Jack in een neerwaartse spiraal terecht.

WHISTLE

Sales agent: Black Bear
​Regie: 
Corin Hardy (‘The Nun’)
Cast: Ali Skovbye, Dafne Keen, Sophie Nélisse

‘Whistle’ is een huiveringwekkende horrorfilm over een groep vrienden op de middelbare school wiens ontdekking van een eeuwenoud artefact een reeks dodelijke gebeurtenissen in gang zet. Corin Hardy (ook bekend van ‘The Nun’, ‘Gangs of London’ en ‘The Hallow’) regisseert een scenario geschreven door Owen Egerton (gebaseerd op diens kortverhaal).

WIFE AND DOG

Producent: Black Bear
​Regie: 
Guy Ritchie (‘The Gentlemen’, ‘Operation Fortune’)
Cast: TBC

‘Wife and Dog’ is een meedogenloze thriller die zich afspeelt in de wereld van de Britse aristocratie, geregisseerd door het creatieve actie-genie Guy Ritchie (‘Operation Fortune’, ‘The Gentlemen’, ‘Sherlock Holmes’).