Vier films van The Searchers geselecteerd voor Cannes 2022

14/04/2022

Deze voormiddag werd de officiële selectie van het 75ste Filmfestival van Cannes bekend gemaakt in Parijs. Maar liefst vier films van The Searchers zullen hun wereldpremière kennen op het prestigieuze filmfestival: ‘Crimes of the Future’ (David Cronenberg), ‘Corsage’ (Marie Kreutzer), ‘Three Thousand Years of Longing’ (George Miller), en ‘The Stranger’ (Thomas M. Wright) gaan in première op de Croisette. 


CRIMES OF THE FUTURE (David Cronenberg) – en Compétition

In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving. Kunstenaar Saul Tenser maakt gebruik van deze evoluties en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam die hij samen met zijn partner Caprice operatief verwijdert in hun provocatieve performances.

Met ‘Crimes of the Future’ is de bejubelde regisseur David Cronenberg terug! Léa Seydoux (‘Blue is the Warmest Color’), Kristen Stewart (’Spencer’) en Viggo Mortensen (History of Violence) vervullen de hoofdrollen in deze langverwachte sci-fi body horrorfilm.

CORSAGE (Marie Kreutzer) – Un Certain Regard

Sissi, de Oostenrijkse keizerin gespeeld door Vicky Krieps (‘Phantom Thread’) wordt op de dag van haar 40ste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als oude vrouw. Niet van plan hier vrede mee te nemen volgen we haar in haar vooruitstrevende dromen en donkerste geheimen terwijl ze zich ontpopt tot een influencer avant-la-lettre.

Marie Kreutzer’s vorige film ‘The Ground Beneath My Feet’ maakte deel uit van de Competitie van Berlin in 2019. In dit kostuumdrama met een edge, zoekt ze het conflict op tussen modernisme en geschiedenis, in de vorm van een moderne vrouw in een oubollige wereld.

De Benelux distributie van ‘Corsage’ vormt een unieke samenwerking tussen The Searchers en Imagine Film Distribution. Zo zal Imagine zich ontfermen over de Belgische bioscoop-release (programmatie en marketing). De pers kan echter terecht bij The Searchers en Day One voor interviews, vragen en extra informatie over de filmselectie.

THREE THOUSAND YEARS OF LONGING (George Miller) – Hors Compétition

AP Images

Wanneer een Britse geleerde in Istanbul met een antiek, magisch flesje een djinn oproept, mag ze drie wensen doen in ruil voor zijn vrijheid. Door jarenlange apathie en isolement twijfelt ze over haar wensen, tot de djinn met zijn verhalen een diep verlangen opwekt, de wens om bemind te worden.

‘Three Thousand Years of Longing’ is een episch fantasieverhaal van George Miller (‘Mad Max’) dat alle grenzen van tijd en ruimte overschrijdt. Oscarwinnares Tilda Swinton (’The French Dispatch’, ‘Memoria’) en Idris Elba (‘The Avengers’, ‘Luther’) vervullen de hoofdrollen in dit hedendaagse romantische sprookje.

THE STRANGER (Thomas M. Wright) – Un Certain Regard

Shutterstock

Henry (Sean Harris) en Mark (Joel Edgerton) raken tijdens een vlucht in gesprek met elkaar, waaruit een innige vriendschap ontstaat. Wat Henry echter niet weet, is dat zijn nieuwe vriend Mark een getrainde undercover agent is met de geheime missie om Henry te arresteren voor een onopgeloste (kinder)moordzaak acht jaar geleden. 

‘The Stranger’ is een spannende thriller, gebaseerd op één van Australië’s grootste undercoveroperaties. Joel Edgerton (‘The Great Gatsby’, ‘Red Sparrow’) en Sean Harris (‘Mission Impossible: Rogue Nation’, ‘Prometheus’) nemen de hoofdrollen op zich. 

Het Filmfestival van Cannes loopt dit jaar van 17 tot 28 mei.
De volledige selectie kan je hier bekijken.