The Searchers keert terug uit Cannes met 8 nieuwe filmtitels

07/06/2022

Op de market van Cannes wist The Searchers maar liefst 8 prestigieuze projecten te bemachtigen.  De nieuwe partnerships bevestigen de positie van The Searchers als distributeur van frisse, hedendaagse en kwalitatief hoogstaande cinema en entertainment.

De grootste aanwinst van dit jaar is de actiefilm ‘The Beekeeper’ met Jason Statham in de hoofdrol. Vervolgens is ook het aangrijpende ‘Here’, waarin het team achter ‘Forrest Gump’ (Tom Hanks, Robin Wright en regisseur Robert Zemeckis) opnieuw verenigd wordt het vermelden waard. Andere noemenswaardige aankopen zijn de spionagefilm ‘Canary Black’ van ‘Taken’-regisseur Pierre Morel en de pauselijke thriller ‘Conclave’ die een unieke blik achter de (samenzwerende) schermen biedt tijdens de Vaticaanse pausverkiezing. 

We kijken ernaar uit om deze films samen met jullie te ontdekken en naar een groot publiek in de Benelux te brengen.

HERE
Regie: Robert Zemeckis
Scenario: Eric Roth, Robert Zemeckis
Cast: Tom Hanks, Robin Wright

‘Here’ is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Richard McGuire en speelt zich af op één plek in New England. De film vertelt het verhaal van de geschiedenis van deze plek, van de vroege wildernis tot de thuis die het vormde voor de verschillende generaties die er door de jaren heen wonen. Een adembenemende visuele odyssee getekend door liefde, verlies, nalatenschap en hoop. 

Bekroond regisseur Robert Zemeckis (‘Forrest Gump’,‘Cast Away’, ‘Flight’) werkt voor ‘Here’ voor het eerst opnieuw samen met het team achter ‘Forrest Gump’, dat destijds zes Oscars opleverde – waaronder die van ‘Beste Film’. Tom Hanks (‘A Beautiful Day in the Neighborhood’, ‘The Post’ en ‘Elvis’) en Robin Wright (‘House of Cards’, ‘Wonder Woman’-franchise) vervullen de rollen van Richard Young en zijn vrouw Margaret Young.

CANARY BLACK
Regie: Pierre Morel
Scenario: Matthew Kennedy
Cast: Kate Beckinsale

CIA-agent Avery Graves (Kate Beckinsale) wordt door terroristen gechanteerd: ze moet haar eigen land verraden om haar ontvoerde echtgenoot te redden. Ten einde raad wendt ze zich tot haar contacten in de onderwereld om de felbegeerde informatie te vinden waar haar ontvoerders naar op zoek zijn. Ze zal zich moeten beroepen op haar geavanceerde training in de dodelijke strijd tegen een dreigende, wereldwijde crisis.

De spionagethriller ‘Canary Black’ wordt geregisseerd door ‘Taken’-regisseur Pierre Morel die eerder ook ‘Peppermint’ en ‘The Gunman’ regisseerde. 

THE BEEKEEPER
Regie: David Ayer
Scenario: Kurt Wimmer
Cast: Jason Statham

De gepensioneerde staatsagent Adam Clay (Jason Statham) is een voormalig lid van de beruchte ‘beekeepers’, een machtige en clandestiene organisatie van ‘deep state operatives’. Wanneer hij een politieke samenzwering ontdekt op het hoogste niveau, houdt niets hem tegen in de strijd voor gerechtigheid. ‘The Beekeeper’ is een spannende actiethriller van David Ayer (‘Suicide Squad’, ‘Bright’, ‘Fury’, ‘End of Watch’) met Jason Statham (‘The Meg’, ‘The Expendables’-franchise en ‘Operation Fortune’) in de hoofdrol. 
THUG
Regie: Hans Petter Moland
Scenario: Tony Gayton
Cast: Liam 
Neeson

De aftakelende maffioso Thug (Liam Neeson) doet er alles aan om zijn familie, van wie hij vervreemd is geraakt, terug te winnen. Wanneer hij een rivaliserende bende moet ontmantelen, komt hij erachter dat het niet zo makkelijk is om te ontsnappen uit de onderwereld en een nieuw bestaan op te bouwen…      

’Thug’  brengt ‘Cold Pursuit’-regisseur Hans Petter Moland en actieheld Liam Neeson (‘Taken’-franchise, ‘Cold Pursuit’, ‘Memory’) opnieuw samen in een thriller van formaat.

CONCLAVE
Regie: Edward Berger
Scenario: Peter Staughan
Cast: Ralph Fiennes, John Lithgow, Stanley Tucci & Isabella Rossellini 

Na de dood van de paus brengen kardinalen van over de hele wereld hun stem uit in de geheimste verkiezing ter wereld, om zo een nieuwe spirituele wereldleider te kiezen. De diaken van het College der Kardinalen (Ralph Fiennes) zorgt er, ondanks zijn geloofscrisis, voor dat alles goed verloopt. Wanneer torenhoge ambities uitmonden in schandalen, ontdekt hij dat de gestorven paus verre van heilig was. 

‘Conclave’ wordt geregisseerd door Edward Berger (‘Jack’, ‘All My Longing’ en ‘Patrick Melrose’) en Ralph Fiennes (‘The King’s Man’, ‘Schindler’s List’), Stanley Tucci (‘The Lovely Bones’), John Lithgow (‘Bombshell’, ‘3rd Rock From the Sun’) en Isabella Rossellini (‘Blue Velvet’, ‘Death Becomes Her’) vervullen de hoofdrollen.

THE RETURN
Regie: Uberto Pasolini
Scenario: John Collee, Edward Bond
Cast: Ralph Fiennes, Juliette Binoche

Wanneer Odysseus (Ralph Fiennes) na 20 jaar afwezigheid aanspoelt op het strand van Ithaca is hij compleet afgetakeld en onherkenbaar, zijn koninkrijk veranderd en zijn familie gevangen in hun eigen paleis. Wanneer zijn vrouw Penelope (Juliette Binoche) gedwongen wordt een opvolger te kiezen, resteert Odysseus geen andere keus dan in het reine te komen met de consequenties van zijn afwezige jaren.

Uberto Pasolini (‘Nowhere Special’) brengt ‘The English Patient’ co-sterren Juliette Binoche en Ralph Fiennes opnieuw bij elkaar in deze grimmige hervertelling van de terugkeer van Odysseus. 

KNOX GOES AWAY
Regie: Michael Keaton
Scenario: Gregory Poirier
Cast: Michael Keaton
Huurmoordenaar John Knox (Michael Keaton) wordt onverwacht geconfronteerd met een zeldzame dementie die hem binnen de kortste tijd berooft van zijn geheugen. Wanneer zijn vervreemde zoon enkele dagen later bij hem op de stoep staat met een levensbedreigende situatie, moet hij het niet alleen opnemen tegen zijn vijanden, maar ook tegen zijn eigen aftakelende geest. 

Michael Keaton (‘The Flash’, ‘Batman Returns’) neemt in de spannende actiethriller ‘Knox Goes Away’ zowel de regie als de hoofdrol op zich. 
MOTHERS’ INSTINCT
Scenario: Sarah Conradt-Kroehler
Cast: Jessica Chastain, Anne Hathaway
Alice (Jessica Chastain) en Céline (Anne Hathaway) zijn naast buren vooral hartsvriendinnen in een voorstedelijke Amerikaanse buitenwijk in de jaren zestig. Plotseling wordt hun idyllische huiselijke geluk verstoord door een tragisch ongeluk, waardoor hun hechte vriendschapsband plaatsmaakt voor schuldgevoelens, achterdocht en paranoïa.

‘Mothers’ Instinct’ is de internationale verfilming van de Belgische film ‘Duelles’ waarin Veerle Baetens één van de hoofdrollen vertolkte.